Dominica/Martinique!

Hallo lieve iedereen!

 

Eindelijk zijn we aangekomen op Martinique! <: De overtocht viel eigenlijk best heel erg mee, veel minder erg dan de Golf van Biskaje.

We zijn 21 november de Teide opgegaan. Het was best wel zwaar, met die trekkingsrugzakken en de hitte… en toen we boven kwamen, bij het hostel, was het zo koud dat sommigen in slaapzak gingen liggen!

 

De volgende dag zijn we om 04.00 opgestaan, om om 4.45 verder te gaan met lopen, naar de top. Wat was het koud daar boven! Gelukkig was de zonsopkomst heel gaaf. Het was echt heel cool, I felt like the Queen of the World, op 3.718 meter…

 

We hebben er uiteindelijk echt heel lang over gedaan, de terugweg. Dat was pas erg, zeg. Die hitte, en die rugzakken…. We waren denk ik allemaal blij toen we weer beneden waren! Daarna met de bus mee en toen was het op naar Dominica!

 

Tijdens de oversteek hadden we het lesdag-wachtdag systeem, waarbij je dus de ene dag wacht hebt en de andere dag school. Ik had weer 4-8 wacht met Lian, Daisy, Sanne, Floris en Yoram.

Op 29 november werden we om 3 uur ’s nachts wakker door Sanne, omdat er een vliegende vis door het open raam naar binnen was gesprongen! Wat stonk dat verschrikkelijk! Gelukkig werd de vis snel weggehaald en konden we daarna weer slapen.

 

Op 1 december heb ik mijn eerste toets gemaakt, Latijn! Yeaaah.

 

Op 2 december heb ik samen met Meilin een vliegende vis ontleed! Het viel best mee hoe vies het was, ook al stonk het nog steeds. 

 

Op 3 december had ik keukenploeg, samen met Meilin en Haike, dus dat was heel gezellig! Het enige jammere was dat we niet eens konden douchen daarna, want de watermaker ging kapot: dat betekent doucheverbod!

 

Op 5 december hebben we gezellig met z’n allen Sinterklaas gevierd! We kregen een chocoladeletter en een sleutelhanger. Daarna hebben we een dobbelspel gespeeld. Iedereen had van te voren een cadeautje gemaakt/gevonden/whatever en die gingen we verdobbelen. Uiteindelijk heb ik 2 Donald Duck’s en een bril gekregen! <:

                                   

Op 6 december heb ik mijn biotoets gemaakt!

 

Op 8 december hebben we een dorade gevangen! We gebruikten namelijk de vliegende visjes als aas. Het was best zielig, maar wel heel lekker!

 

Op 10 december heb ik mijn sollicitatie ingeleverd voor de scheepsovername. Bij de scheepsovername moeten wij alles doen, de crew grijpt alleen in als het gevaarlijk wordt. Ik heb gesolliciteerd voor bootvrouw, waarbij je ervoor moet zorgen dat alles wat de stuurman zegt, wordt uitgevoerd.

De volgende dag moesten we solliciteren. De vragen waren: Hoe haal je de vlieger naar beneden? en Wat zou je doen als twee mensen uit je wacht niets zouden doen?

’s Middags, na de grote schoonmaak, werden we allemaal de salon ingeroepen, in zwemkleding. Nou hadden wij al zo’n vermoeden waar dat voor zou zijn… Het is namelijk de traditie dat als je voor het eerst de evenaar overgaat, je wordt kaalgeschoren en dergelijke, als een soort doping. Nou zijn wij niet de evenaar overgestoken, maar wel de oceaan… En ja, hoor, ons vermoeden klopte: Het was de doping. We werden één voor één naar buiten geroepen, waar we op de bank moesten liggen en ze net deden of ze ons haar afschoren. Daarna werden we met een bezem ingesmeerd met een mengeling van ketchup, mayo, maïs en broodmeel, moesten we een glas met zeewater opdrinken en de voet van de ‘vrouw van Neptunus’ kussen, waarna we onze nieuwe namen kregen: in mijn geval Waaiervis. Daarna hebben we met z’n allen, echt heel gaaf, in de oceaan gezwommen terwijl de zon onderging!

 

’s Avonds kregen we onze functies tijdens de scheepsovername te horen: Coen, Floris en ik waren bootslieden, Haike, Jorrit en Liselet waren stuurlieden, Till was kapitein, Siebrand en Douwe waren kok en Joost was machinist.

 

Op 12 december was de scheepsovername. Het ging geloof ik best wel goed, en ik heb nog veel meer geleerd!

De volgende dag zijn we aangekomen op Dominica! We zijn ’s avonds met pick-up trucks naar een soort restaurant-bar-iets gereden waar we hebben gebarbecued.

 

Op 15 december zijn we naar de indianen gegaan. We zijn ook langs stukjes gereden waar Pirates of the Carribean 2 was opgenomen! Echt heel cool. Onze chauffeur was ook de chauffeur van Johnny Depp!

’s Avonds hebben we nog gevaren in motorbootjes. Dat was echt heel gaaf, het was zó mooi daar! Toen hebben we ook in de rivier gevaren die naar het huisje van de heks gaat. Het huisje zelf stond er niet meer, want dat mocht niet van de regering ofzoiets.

 

De volgende dag, gisteren, zijn we naar de Boiling Lakes gegaan. Dat was heel vermoeiend, maar zó gaaf! Echt niet normaal mooi is het daar, en zo rustig! Het was wel heel warm en het duurde lang, maar uiteindelijk was het het allemaal waard. De Boiling Lakes zelf heb ik niet echt goed gezien door alle dampen, maar dat was niet zo erg. Eerder was er ook al een stuk waar het kookte. Daar kwamen ook twee stroompjes bij elkaar, een witte en een zwarte. De witte was koud en de zwarte was warm, echt heel apart! We hebben daar ook een soort modder op onze huid gesmeerd, wat heel goed voor je huid scheen te zijn. Ook hebben we uit een blad gedronken, in zwavelwater gezwommen, gezongen met Seacat, onze gids… Het was echt heel gaaf. We hebben daarna ook nog gezwommen in de rivier onder het ravijn waar ze in Pirates 2 met een bolkooi boven vastzaten. Dat was ook heel cool, we zijn daar de klif afgesprongen, ook al was hij niet zo hoog als de film deed denken.

Daarna zijn we weer met busjes teruggegaan naar de boot.

 

Vandaag (17 december) zijn we naar Martinique gevaren, waar we nu liggen. Morgen hebben we vrije tijd, dan zal ik deze blog posten.

 

Hugs & kisses,

Andrea. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Wat is nieuw....

Reis

28/04 Officiële aankomst in Nederland

25/04 Aankomst in IJmuiden

24/04 Vertrek richting IJmuiden

22/04 Aankomst Oostende

11/04 Vetrek richting Brest

08/04 Aankomst Azoren

27/03 Vertrek richting Azoren

06/03 Aankomst Bermuda

28/02 Vertrek --> Bermuda

12/02 Aankomst Cuba

Blog 

28/02 Cuba mail

16/02 Cuba

08/01 Panama 

Nieuws

06/03 Bermuda

12/02 Cuba

08/01 Portobelo (Panama)

Nieuwsbrief

15/04 Nieuwsbrief nr. 10

25/03 Nieuwsbrief nr. 9

11/03 Nieuwsbrief nr. 8

Fotos

17/12 Dominica/Martinique

di

28

feb

2012

Cuba mail

Cuba (c) Meilin
Cuba (c) Meilin

Heeee lieve iedereen,

 

Fijn om jullie even aan de telefoon te hebben gehad! Ik wil jullie hiermee iets meer vertellen over Cuba, misschien kunnen jullie dit ook op mijn site zetten... Cuba is communistisch, iedereen is gelijk, onderwijs is gratis en ze doen heel veel aan talentontwikkeling. Zo kunnen kinderen vanaf 7 jaar naar een Art School voor dans, muziek en zang. Alle instrumenten worden door de overheid betaald. Er gaat heel veel geld naar gezondheidszorg en onderwijs en relatief weinig naar onderhoud van bijvoorbeeld wegen en huizen, dus dat is iets minder. De mensen verdienen niet heel erg veel, ongeveer 8 cuc per maand (dat is iets minder dan 8 EUR). 1 CUC is 24 pesos, wat de nationale eenheid is. Voor ons is een pizza op straat dus echt heel goedkoop, 10 pesos = 50 ct. Per huis krijgen ze elke maand wel een soort etenspakket, met rijst en olie e.d. Medicijnen zijn ook gratis geloof ik. Wat je hier echt overal terugziet, is het ‘FREE THE CUBAN 5’! Zoek dat maar eens op, het duurt te lang om dat nu te vertellen. <; Het dansen is hier echt heel gaaf, vooral omdat die kinderen het dus al vet jong leren waardoor ze, ook qua muziekmaken, heel getalenteerd zijn. We zijn op een aantal artschools geweest en dat was echt cool. We hebben zo'n beetje overal gedanst dus ik kan nu best goed Cubaans salsadansen <; We hebben op het conservatorium ook met de kinderen daar opgetreden.

 

We zijn ook een paar dagen in Havana geweest, je ziet overal heel erg het verschil tussen wat voor de toeristen is en wat voor de bewoners (de grootste bron van inkomsten voor Cuba is het toerisme). We zijn zelfs Nederlanders tegengekomen! We hebben, toen we in het kamp zaten, ook twee dagen op het land gewerkt. De tweede dag hebben we allemaal stro verzameld en die mochten we 's avonds aangesteken, yeaaaah. Dat was cool. Er was ook een krokodil om de een of andere duistere reden, maar die was een beetje saai want die deed niets. In Havana werden er-echt heel zielig- allemaal puppy's midden op straat in zo'n kooi verkocht. Er was ook een man met zo'n gat in z'n luchtpijp en die was een beetje eng. Okee, deze mail is een beetje random, maar ik probeer zo veel mogelijk te vertellen.

 

Ik hou van jullie! krijg net te horen dat ik de sailmail van vandaag ws alsnog morgen krijg jeeej.

xxx ps omg, weten jullie het eigenlijk al? Till is teruggekomen! jeeeej! <:

 

 

 

1 Berichten

do

16

feb

2012

Cuba

Cafe Cubano (c) Meilin
Cafe Cubano (c) Meilin

Donderdag 16 februari 2012

Vandaag hebben we weer doorgebracht op Cubaanse talentontwikkelingsscholen. 's Ochtends gingen we naar de School for Plastic Arts in Havana. We hebben heel veel werk gezien van leerlingen daar. Iedereen is hier zo getalenteerd! We hebben ook allemaal een etsafdruk meegekregen. 's Middags na de lunch in een hotel zijn we nog teruggegaan om een film te kijken over de Cuban 5, de vijf Cubanen die vastzitten in Amerikaanse gevangenissen, om de Cubaanse kant van het verhaal te zien. Daarna zijn we naar de School van Lyrische Zang gegaan. Je moet echt heel goed zijn om daarheen te kunnen, er waren ook echt maar 34 leerlingen op de hele school. We kregen een soort operavoorstelling en dat was heel mooi. Andrea

0 Berichten