Over mijzelf

Naam

Andrea Elzo Kraemer

 

Verjaardag

11 mei


Stad

Oegstgeest

 

Passie

Mode

 

Favoriete hobby
Lezen, muziek maken, zingen, karate.


Favoriet TV-programma
Bones


Favoriete boek
Mockingjay door Suzanne Collins

 

Favoriete muziek
Nirvana

 

Favoriete eten
Pizza


Favoriete quote

"Everyday is a fashionshow and the world is the runway" - Coco Chanel

 

Meer over mij

Ik houd er heel veel van om creatief bezig te zijn. Dat doe ik al sinds ik heel jong ben. Ik heb daarom ook sinds de brugklas meegedaan aan het Kunstplan van mijn school, waarbij je elke woensdagmiddag naar de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten gaat. Ik heb daar zo veel geleerd en vind het heel jammer dat het afgelopen is (je kunt meedoen t/m de derde klas). Bij de Eindexpositie van dit jaar in juni heb ik zelfs een van mijn etsen verkocht! Dat vond ik echt heel cool! Ik bedoel maar, ik vind mijn eigen werk heel leuk, maar dat anderen het ook zo leuk vinden dat ze het willen kopen, dat vind ik toch wel heel bijzonder.

 

Ik houd ook heel veel van muziek maken en zingen. Ik speel nu al bijna 2 jaar gitaar en ook al een tijdje piano. Ik heb ook gitaarles, maar geen pianoles; we hadden eerst een keyboard en nu een piano en daar kan ik (al zeg ik het zelf) al aardig op spelen. <:

Ik heb vorig jaar in het koor meegedaan aan de musical van onze school: Moulin Rouge. Daarin zong ik een ballad versie van een van mijn lievelingsliedjes, Smells Like Teen Spirit by Nirvana, solo. Dat was echt een hele leuke ervaring. Ook heb ik opgetreden met mijn vriendinnen op de Culturele Avond, dat is een avond waar iedereen van de school zich voor mag inschrijven en waar mensen dus optreden.

Dat vind ik nou dus zo leuk aan het Bona; Er is meer dan genoeg ruimte om cultureel bezig te zijn!

 

Verder kan ik nog vertellen dat mijn vader uit Chili komt; dat ik twee konijnen heb die Bo en Roxy heten; dat ik dit jaar ben geslaagd voor mijn A2 examen Frans en dat ik op karate zit. Als je nog meer van me wil weten dan hoor ik het graag. <:

Van jongs af aan ben ik al creatief bezig☺
Van jongs af aan ben ik al creatief bezig☺

Wat is nieuw....

Reis

28/04 Officiële aankomst in Nederland

25/04 Aankomst in IJmuiden

24/04 Vertrek richting IJmuiden

22/04 Aankomst Oostende

11/04 Vetrek richting Brest

08/04 Aankomst Azoren

27/03 Vertrek richting Azoren

06/03 Aankomst Bermuda

28/02 Vertrek --> Bermuda

12/02 Aankomst Cuba

Blog 

28/02 Cuba mail

16/02 Cuba

08/01 Panama 

Nieuws

06/03 Bermuda

12/02 Cuba

08/01 Portobelo (Panama)

Nieuwsbrief

15/04 Nieuwsbrief nr. 10

25/03 Nieuwsbrief nr. 9

11/03 Nieuwsbrief nr. 8

Fotos

17/12 Dominica/Martinique

di

28

feb

2012

Cuba mail

Cuba (c) Meilin
Cuba (c) Meilin

Heeee lieve iedereen,

 

Fijn om jullie even aan de telefoon te hebben gehad! Ik wil jullie hiermee iets meer vertellen over Cuba, misschien kunnen jullie dit ook op mijn site zetten... Cuba is communistisch, iedereen is gelijk, onderwijs is gratis en ze doen heel veel aan talentontwikkeling. Zo kunnen kinderen vanaf 7 jaar naar een Art School voor dans, muziek en zang. Alle instrumenten worden door de overheid betaald. Er gaat heel veel geld naar gezondheidszorg en onderwijs en relatief weinig naar onderhoud van bijvoorbeeld wegen en huizen, dus dat is iets minder. De mensen verdienen niet heel erg veel, ongeveer 8 cuc per maand (dat is iets minder dan 8 EUR). 1 CUC is 24 pesos, wat de nationale eenheid is. Voor ons is een pizza op straat dus echt heel goedkoop, 10 pesos = 50 ct. Per huis krijgen ze elke maand wel een soort etenspakket, met rijst en olie e.d. Medicijnen zijn ook gratis geloof ik. Wat je hier echt overal terugziet, is het ‘FREE THE CUBAN 5’! Zoek dat maar eens op, het duurt te lang om dat nu te vertellen. <; Het dansen is hier echt heel gaaf, vooral omdat die kinderen het dus al vet jong leren waardoor ze, ook qua muziekmaken, heel getalenteerd zijn. We zijn op een aantal artschools geweest en dat was echt cool. We hebben zo'n beetje overal gedanst dus ik kan nu best goed Cubaans salsadansen <; We hebben op het conservatorium ook met de kinderen daar opgetreden.

 

We zijn ook een paar dagen in Havana geweest, je ziet overal heel erg het verschil tussen wat voor de toeristen is en wat voor de bewoners (de grootste bron van inkomsten voor Cuba is het toerisme). We zijn zelfs Nederlanders tegengekomen! We hebben, toen we in het kamp zaten, ook twee dagen op het land gewerkt. De tweede dag hebben we allemaal stro verzameld en die mochten we 's avonds aangesteken, yeaaaah. Dat was cool. Er was ook een krokodil om de een of andere duistere reden, maar die was een beetje saai want die deed niets. In Havana werden er-echt heel zielig- allemaal puppy's midden op straat in zo'n kooi verkocht. Er was ook een man met zo'n gat in z'n luchtpijp en die was een beetje eng. Okee, deze mail is een beetje random, maar ik probeer zo veel mogelijk te vertellen.

 

Ik hou van jullie! krijg net te horen dat ik de sailmail van vandaag ws alsnog morgen krijg jeeej.

xxx ps omg, weten jullie het eigenlijk al? Till is teruggekomen! jeeeej! <:

 

 

 

1 Berichten

do

16

feb

2012

Cuba

Cafe Cubano (c) Meilin
Cafe Cubano (c) Meilin

Donderdag 16 februari 2012

Vandaag hebben we weer doorgebracht op Cubaanse talentontwikkelingsscholen. 's Ochtends gingen we naar de School for Plastic Arts in Havana. We hebben heel veel werk gezien van leerlingen daar. Iedereen is hier zo getalenteerd! We hebben ook allemaal een etsafdruk meegekregen. 's Middags na de lunch in een hotel zijn we nog teruggegaan om een film te kijken over de Cuban 5, de vijf Cubanen die vastzitten in Amerikaanse gevangenissen, om de Cubaanse kant van het verhaal te zien. Daarna zijn we naar de School van Lyrische Zang gegaan. Je moet echt heel goed zijn om daarheen te kunnen, er waren ook echt maar 34 leerlingen op de hele school. We kregen een soort operavoorstelling en dat was heel mooi. Andrea

0 Berichten